Programma Operational Excellence

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Introductie Operational Excellence

Sessie

09:00 Basisprincipes Operational Excellence

Aan de hand van het Operational Excellence Framework legt Rob van Gorkom de logica achter de toepassing van OPEX methoden en technieken uit. Voor welk vraagstuk hanteert u welke methodieken voor onderzoek om de bronoorzaken van je business challenges te doorgronden? En welke technieken kunt u gebruiken als tegenmaatregel om uw vraagstuk op te lossen?

Het framework richt zich op de volgende vragen:

  • hoe bepaalt u klantwaarde?
  • hoe vertaalt u de strategie door in concrete activiteiten?
  • hoe verbetert u processen?
  • hoe krijgt u de cultuurverandering gerealiseerd?
  • hoe kunt u mensen laten blijven ontwikkelen?
  • en hoe kunt u continu verbeteren inbedden in het DNA van de organisatie?

Rob van Gorkom

Rob van Gorkom is Master Trainer en Senior Adviseur bij het Nyenrode Lean Institute en Lean Management Instituut. Hij verzorgt Masterclasses op het gebied van Lean en adviseert diverse organisaties in hun Lean transformaties. Na een carrière in de financiële zakenwereld werd hij consultant en de laatste jaren specifiek op het gebied van Operational Excellence en Lean Management.

Sessie

10:45 Pauze

Sessie

11:00 Supply Chain Collaboration

Supply Chain Collaboration (SCC) berust op het idee dat samenwerking tussen alle ketenpartijen leidt tot de beste resultaten voor zowel de eindgebruikers als alle samenwerkende ketenpartijen (winwin situatie). Deze gedachte vindt u ook duidelijk terug in de uitgangspunten van de Lean filosofie.

In zijn presentatie bespreekt Prof. Jack van der Veen waarom de veelbelovende theoretische begrippen van SCC niet automatisch leiden tot een succesvolle implementatie of goede praktijkvoorbeelden. Zijn onderzoek naar de belangrijkste knelpunten voor een implementatie levert interessante resultaten en aanbevelingen op die hij met ons deelt.

Prof. Jack van der Veen

Jack van der Veen is Professor Supply Chain Management en verbonden aan de EVO Leerstoel voor SCM aan Nyenrode Business Universiteit. Ook is Jack het clusterhoofd van ‘Lean voor het MKB’ aan het Nyenrode Lean Institute. Jack is een veelgevraagd spreker op seminars en workshops voor het bedrijfsleven. Hij onderwijst in veel (executive) programma’s over voornamelijk onderwerpen gerelateerd aan Supply Chain Management. Jack publiceerde tal van artikelen in internationale wetenschappelijke tijdschriften en vaktitels zoals Logistiek.nl.

Sessie

12:00 Lunch

Sessie

13:00 Vervolg Supply Chain Collaboration

door Jack van der Veen

Sessie

15:00 Pauze

Sessie

15:30 Praktijkcase Miele Nederland

Miele is reeds vele jaren, met ruim 350 medewerkers en een omzet van circa 200 miljoen euro, marktleider op het gebied van onder andere (vaat-)wassen en stofzuigen. Binnen Miele heeft Verhoeven Lean geïntroduceerd als methode én filosofie om zowel medewerkerstevredenheid als bedrijfsresultaten te verbeteren.

Stefan Verhoeven

Stefan Verhoeven is CEO bij Miele. Hij heeft 25 jaar ervaring in (internationale) marketing- en salesfuncties binnen Esso, Philips en Miele. Stefan wordt regelmatig gevraagd als spreker op congressen en symposia over onderwerpen die hem aan het hart gaan, zoals: digitale transformatie, genderdiversiteit, Lean en circulaire economie. In 2015 won Stefan de CEO Excellence Award binnen Royal Philips voor zijn rol als Lean ambassadeur binnen zijn verantwoordelijkheid als SVP en Business Leader Beauty.

Sessie

18:00 Diner

Sessie

19:30 Operational Excellence quiz

Aan de hand van een ludieke OPEX quiz gaat u als deelnemer de competitie aan met uw mededeelnemers! In de OPEX quiz test u de door u opgedane kennis en geeft u een advies in een praktijkvraagstuk.

Organisatie

Locatie

Nyenrode Business Universiteit
Straatweg 25
3621 BG Breukelen

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met Aletta Martens:

alettamartens@vakmedianet.nl
088 - 5840 721

Volg Logistiek

Nieuwsbrief Logistiek

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.