Programma Operational Excellence

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Introductie Operational Excellence

Sessie

Basisprincipes Operational Excellence

Aan de hand van het Operational Excellence Framework legt Aernoudts de logica achter de toepassing van OPEX methoden en technieken uit. Voor welk vraagstuk hanteert u welke methodieken voor onderzoek om de bronoorzaken van je business challenges te doorgronden? En welke technieken kunt u gebruiken als tegenmaatregel om uw vraagstuk op te lossen?

Het framework richt zich op de volgende vragen:

  • hoe bepaalt u klantwaarde?
  • hoe vertaalt u de strategie door in concrete activiteiten?
  • hoe verbetert u processen?
  • hoe krijgt u de cultuurverandering gerealiseerd?
  • hoe kunt u mensen laten blijven ontwikkelen?
  • en hoe kunt u continu verbeteren inbedden in het DNA van de organisatie?

René Aernoudts

René Aernoudts is directeur van het Lean Management Instituut en het Nyenrode Lean Institute. Daarnaast is hij Executive Committee Member van het Lean Global Network. Al twintig jaar houdt hij zich bezig met de vraag: hoe kan Lean organisaties helpen bij hun strategische vraagstukken? Hij werkt als ‘hands on’ Executive Coach en Trainer met Executives in zowel MKB als internationale organisaties, zowel in profit als non-profit organisaties. René krijgt er een kick van als mensen veranderingen realiseren die ze zelf niet voor mogelijk hadden gehouden.

Sessie

Pauze

Sessie

Strategy Deployment door René Aernoudts

Strategy Deployment (of Hoshin Kanri) is bekend geworden als methodiek door het gebruik bij Toyota in het managen van Product Development. Het laat u zien hoe u uw klantwaarde en uw organisatiestrategie kunt vertalen naar elk niveau in uw organisatie. De methodiek kunt u daarnaast gebruiken om actief als leidinggevende dit proces blijvend te activeren en te monitoren op basis van KPI’s, om gerichte verbeteractiviteiten in te zetten en hoe u mensen actief kunt coachen op hun verbeteractiviteiten (door gebruik van A3 en Kata coaching).

De methodiek wordt behandeld aan de hand van een simulatie van een multinational waarin uzelf als Management Team van een fabriek uitgedaagd wordt door de Raad van Bestuur om uw organisatie te verbeteren. In enkele rondes leert u hoe u de doelstellingen kunt omzetten in concrete verbeteractiviteiten en ontwerpt u de visuele borden voor het daadwerkelijk kunnen opzetten van deze verbeterstructuur.

Sessie

Lunch

Sessie

Vervolg Strategy Deployment door René Aernoudts

Sessie

Pauze

Sessie

Praktijkcase Miele Nederland

Miele is reeds vele jaren, met ruim 350 medewerkers en een omzet van circa 200 miljoen euro, marktleider op het gebied van onder andere (vaat-)wassen en stofzuigen. Binnen Miele heeft Verhoeven Lean geïntroduceerd als methode én filosofie om zowel medewerkerstevredenheid als bedrijfsresultaten te verbeteren.

Stefan Verhoeven

Stefan Verhoeven is CEO bij Miele. Hij heeft 25 jaar ervaring in (internationale) marketing- en salesfuncties binnen Esso, Philips en Miele. Stefan wordt regelmatig gevraagd als spreker op congressen en symposia over onderwerpen die hem aan het hart gaan, zoals: digitale transformatie, genderdiversiteit, Lean en circulaire economie. In 2015 won Stefan de CEO Excellence Award binnen Royal Philips voor zijn rol als Lean ambassadeur binnen zijn verantwoordelijkheid als SVP en Business Leader Beauty.

Sessie

Diner

Sessie

Inspirerend avondprogramma ‘The Martial Arts of business’

Als u denkt aan Lean, dan denkt u aan Toyota. Weinig mensen weten dat Toyota haar succesvolle principes tot op de dag van vandaag ontleent aan de Japanse Samurai zwaardvechtkunst. Bjørn Aris werkt al meer dan 30 jaar met het Japanse Samurai zwaard en deelt in deze sessie een aantal geheimen die Toyota zo succesvol maakt.

Bjørn Aris

Bjørn Aris is ex-investment banker en serial entrepreneur. Sinds 2004 publiceert hij over kennisproductiviteit op basis van Oosterse inzichten en Westerse wetenschap. De training stoepassing hiervan, Mental Bridging, is door TNO onderzocht en gevalideerd. Zijn boek ‘The Cutting Edge. The Martial Art of Business’ is een bestseller en in verschillende talen gepubliceerd. Naast het verzorgen van lezingen en trainingen geeft Bjørn als partner van Sogo International, advies aan het Japanse en Nederlandse bedrijfsleven en de overheid.

Organisatie

Locatie

Nyenrode Business Universiteit
Straatweg 25
3621 BG Breukelen

Vragen?

Voor vragen neem contact op met Aletta Martens:

alettamartens@vakmedianet.nl
088 - 5840 721

Volg Logistiek

Nieuwsbrief Logistiek

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.