Programma Operational Excellence

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Supply Chain Collaboration en Agile

Prof. Jack van der Veen
Sessie

Supply Chain Collaboration

Supply Chain Collaboration (SCC) berust op het idee dat samenwerking tussen alle ketenpartijen leidt tot de beste resultaten voor zowel de eindgebruikers als alle samenwerkende ketenpartijen (winwin situatie). Deze gedachte vindt u ook duidelijk terug in de uitgangspunten van de Lean filosofie.

In zijn presentatie bespreekt Prof. Jack van der Veen waarom de veelbelovende theoretische begrippen van SCC niet automatisch leiden tot een succesvolle implementatie of goede praktijkvoorbeelden. Zijn onderzoek naar de belangrijkste knelpunten voor een implementatie levert interessante resultaten en aanbevelingen op die hij met ons deelt.

Prof. Jack van der Veen

Prof. Jack van der Veen

Jack van der Veen is Professor Supply Chain Management en verbonden aan de EVO Leerstoel voor SCM aan Nyenrode Business Universiteit. Ook is Jack het clusterhoofd van ‘Lean voor het MKB’ aan het Nyenrode Lean Institute. Jack is een veelgevraagd spreker op seminars en workshops voor het bedrijfsleven. Hij onderwijst in veel (executive) programma’s over voornamelijk onderwerpen gerelateerd aan Supply Chain Management. Jack publiceerde tal van artikelen in internationale wetenschappelijke tijdschriften en vaktitels zoals Logistiek.nl.

Sessie

Pauze

Sessie

Vervolg Supply Chain Collaboration

door Prof. Jack van der Veen

Sessie

Lunch

Sessie

Agile werken

Agile verovert op dit moment het bedrijfsleven. Het wordt veelvuldig toegepast in aanvulling op andere OPEX methodieken. Rini van Solingen werkt al jaren met Agile in o.a. softwareontwikkeling, maar heeft ook veel ervaring het toepassen van Agile en Scrum in andere vraagstukken. Rini gaat uitgebreid in op hoe u Agile en Scrum kunt toepassen. Zo legt hij uit welke rollen er te spelen zijn in de praktijk. Tot slot behandelt hij zowel de valkuilen als de kansen van Agile en Scrum in uw eigen praktijk.

Prof. Rini van Solingen

Rini van Solingen is CTO bij Prowareness. Tevens is hij een dag per week werkzaam aan de Technische Universiteit Delft als deeltijd hoogleraar Globally Distributed Software Engineering. Hier leidt hij het onderzoek en onderwijs over software engineering op meerdere locaties. Bij Prowareness houdt Rini zich bezig met Global software engineering in de praktijk. Samen met zijn collega’s in Nederland, India en de Verenigde Staten helpen zij hun klanten met het snel opleveren van werkende én geteste software. Dat Scrum en Agile daarin centraal staan en het kloppend hart vormt voor het nakomen van afspraken, moge duidelijk zijn.

Sessie

Pauze

Organisatie

Locatie

Nyenrode Business Universiteit
Straatweg 25
3621 BG Breukelen

Vragen?

Voor vragen neem contact op met Aletta Martens:

alettamartens@vakmedianet.nl
088 - 5840 721

Volg Logistiek

Nieuwsbrief Logistiek

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.