Programma Operational Excellence

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Inbedden van OE cultuur

Roger Schepers
Sessie

Processimulatie - Operational Excellence toepassen in de praktijk!

In de processimulatie van een fabriek leert u de verschillende methoden en technieken toe te passen in de praktijk. We spelen met echte operators een assemblagefabriek na. U leert aan de hand van observatietechnieken de verspillingen en bronoorzaken herkennen. Daarnaast past u methodieken als Value Stream Mapping toe. Tevens voert u samen met de operators verbetervoorstellen door. Op deze wijze ervaart u de kracht van de verschillende methodieken.

René Aernoudts

René Aernoudts is directeur van het Lean Management Instituut en het Nyenrode Lean Institute. Daarnaast is hij Executive Committee Member van het Lean Global Network. Al twintig jaar houdt hij zich bezig met de vraag: hoe kan Lean organisaties helpen bij hun strategische vraagstukken? Hij werkt als ‘hands on’ Executive Coach en Trainer met Executives in zowel MKB als internationale organisaties, zowel in profit als non-profit organisaties. René krijgt er een kick van als mensen veranderingen realiseren die ze zelf niet voor mogelijk hadden gehouden.

Sessie

Pauze

Sessie

Vervolg processimulatie

door René Aernoudts

Sessie

Lunch

Sessie

Aanpakken en interventies met praktijk casuïstiek

door René Aernoudts

Operational Excellence kent vele verschijningsvormen. Van opleidingen tot Black Belt tot het doen van Kaizen verbeterweken en complete transformaties. U maakt kennis met verschillende interventiemethodieken en werkvormen en de voor- en nadelen van elke aanpak. Aan de hand van praktijkcasuïstiek laat Aernoudts zien hoe u uw eigen OPEX traject kunt ontwerpen of aanpassen.

Sessie

Pauze

Sessie

Praktijkcase Rockwool Group

De Rockwool Group is bekend van isolatiemateriaal, maar ze produceren ook plafondpanelen, voedingsbodems voor planten en diverse andere materialen.

Rockwool werkt sinds 2010 aan het continu verbeteren van hun eigen ROPEX programma. Roger heeft na een carrière als productiemanager in 2014 de handschoen opgepakt: hij zag in dat hij met behulp van Lean en OPEX een echte verandering in zijn organisatie kon realiseren. Hij vertelt onder meer hoe ze het bij Rockwool voor elkaar hebben gekregen om continu verbeteren echt vanuit de medewerkers te laten groeien.

Roger vertelt over:

  • hoe het denken vanuit Lean binnen de gehele organisatie heeft geleid tot grote verandereingen als relocatie van plants en activiteiten,
  • hoe ROPEX is vormgegeven,
  • enkele van de vele A3-trajecten die zijn verlopen,
  • welke impact ROPEX heeft op de business resultaten,
  • hoe medewerkers Lean hebben omarmd als hun New Way of Working.
Roger Schepers

Roger Schepers

Roger Schepers is Lean Manager bij Rockwool Group. Roger werkte als 8 jaar als productiemanager bij Ten Cate Enbi en sinds 2002 als Productiemanager bij de Rockwool group. In zijn functie als productiemanager was hij actief met Lean aan de slag en dat smaakte naar meer. Hij volgende een opleiding tot Master Black Belt en sinds 2014 werkt hij als Lean Manager aan de transformatie aan de fabrieken van de Rockwool group in Roermond.

Sessie

Diner

Sessie

Operational Excellence quiz

Aan de hand van een ludieke OPEX quiz gaat u als deelnemer de competitie aan met uw mededeelnemers! In de OPEX quiz test u de door u opgedane kennis en geeft u een advies in een praktijkvraagstuk.

Organisatie

Locatie

Nyenrode Business Universiteit
Straatweg 25
3621 BG Breukelen

Vragen?

Voor vragen neem contact op met Aletta Martens:

alettamartens@vakmedianet.nl
088 - 5840 721

Volg Logistiek

Nieuwsbrief Logistiek

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.