Programma Operational Excellence

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Leiderschap en Operational Excellence

Verena Six
Sessie

09:00 Leiderschap en Operational Excellence

Rob neemt ons mee in de meest recente ontwikkelingen op het gebied van Leiderschap en Operational Excellence. Hij behandelt vanuit zijn visie de rol van de leidinggevenden op verschillende niveaus, veel voorkomende valkuilen en praktische tips voor de deelnemers.

Prof. Rob Blomme

Rob Blomme is hoogleraar Organization Behaviour en Head of Faculty aan Nyenrode Business Universiteit. Zijn belangrijkste onderzoekswerk gaat over psychologische, sociologische en institutionele aspecten van organisatiegedrag. Hij geeft ook les in deze onderwerpen. Rob is expert op het gebied van verandermanagement. Daarnaast is hij hoogleraar Management en Organisatie aan de faculteit Management, Science and Technology aan de Open Universiteit in Heerlen. In 2003 promoveerde Rob aan de Universiteit Utrecht op een onderzoek naar impliciet leren binnen chaotische systemen. Hij heeft een groot aantal wetenschappelijke publicaties en boeken op zijn naam staan. Rob is hoofdredacteur van M&O: Tijdschrift voor Management en Organisatie. Naast zijn aanstelling aan Nyenrode is hij tevens werkzaam als onafhankelijk interim manager en consultant.

Sessie

10:30 Pauze

Sessie

10:45 Vervolg Leiderschap en Operational Excellence

door Prof. Rob Blomme

Sessie

12:00 Lunch

Sessie

13:00 Praktijkcase KLM door Verena Six

Verena Six vertelt aan de hand van haar persoonlijke ervaringen hoe zij manoeuvreert in een organisatie waarbij volle steun voor het Lean gedachtegoed niet altijd een gegeven is. Hoe ga je om met leiders die ver van de vloer afstaan? Hoe ga je om met gebrek aan commitment? Hoe borg je in die gevallen de procesverbeteringen die je met de medewerkers hebt uitgedacht?

Verena Six

Verena Six

Verena Six is sinds 1996 werkzaam bij KLM en houdt zich sinds elf jaar bezig met de implementatie van Lean. In die elf jaar heeft zij voor verschillende bedrijfsonderdelen en dochters van KLM gewerkt. In die hoedanigheid heeft zij een diversiteit aan processen geanalyseerd en vanuit Lean optiek verbeterd. Haar specifieke aandacht ging daarbij steeds naar de menselijke kant: de manager en de medewerker. Hoe mooi is het om mensen die van chagrijn aan elkaar hangen te zien opbloeien tot enthousiaste en gemotiveerde medewerkers die hun schouders zetten onder het continu verbeteren van hun eigen processen?

Sessie

14:30 Operational Excellence in de zorg

Kjeld heeft diverse projecten uitgevoerd op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid. Het speerpunt hierbij was de invoering van Lean thinking en Lean processen in de operatiekamers. Hij schreef diverse wetenschappelijke artikelen en boeken over Lean leiderschap vanuit zijn eigen ervaring als leidinggevende. Hij behandelt vanuit verschillende invalshoeken de rol als leidinggevende in Lean trajecten, en geeft praktische tips en te vermijden valkuilen.

Kjeld Aij

Kjeld Aij is een Business Administration Director bij het VU medisch centrum. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in de gezondheidszorg. Kjeld werkte als hoofd van anesthesiologie & operatieve zorg in het VU medisch centrum vanaf 2010 tot medio 2015. In april 2015 werd hij Director of Business Administration voor de Acute Care Division van VUmc (1.000 FTE). Kjeld heeft diverse projecten uitgevoerd op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid. Hij schreef diverse wetenschappelijke artikelen en boeken over Lean.

Sessie

16:00 Uitreiking certificaat

Na afloop van deze masterclass ontvangt u een deelnamecertificaat onder het genot van een drankje. Tot slot is er een fotomoment bij het kasteel.

Organisatie

Locatie

Nyenrode Business Universiteit
Straatweg 25
3621 BG Breukelen

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met Aletta Martens:

alettamartens@vakmedianet.nl
088 - 5840 721

Volg Logistiek

Nieuwsbrief Logistiek

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.