Programma Operational Excellence

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Leiderschap en Operational Excellence

Michael Ballé
Sessie

Leiderschap en Operational Excellence

Rob neemt ons mee in de meest recente ontwikkelingen op het gebied van Leiderschap en Operational Excellence. Hij behandelt vanuit zijn visie de rol van de leidinggevenden op verschillende niveaus, veel voorkomende valkuilen en praktische tips voor de deelnemers.

Prof. Rob Blomme

Rob Blomme is hoogleraar Organization Behaviour en Head of Faculty aan Nyenrode Business Universiteit. Zijn belangrijkste onderzoekswerk gaat over psychologische, sociologische en institutionele aspecten van organisatiegedrag. Hij geeft ook les in deze onderwerpen. Rob is expert op het gebied van verandermanagement. Daarnaast is hij hoogleraar Management en Organisatie aan de faculteit Management, Science and Technology aan de Open Universiteit in Heerlen. In 2003 promoveerde Rob aan de Universiteit Utrecht op een onderzoek naar impliciet leren binnen chaotische systemen. Hij heeft een groot aantal wetenschappelijke publicaties en boeken op zijn naam staan. Rob is hoofdredacteur van M&O: Tijdschrift voor Management en Organisatie. Naast zijn aanstelling aan Nyenrode is hij tevens werkzaam als onafhankelijk interim manager en consultant.

Sessie

Pauze

Sessie

Vervolg Leiderschap en Operational Excellence

door Prof. Rob Blomme

Sessie

Lunch

Sessie

Lean leadership on the gemba

Michael Ballé is een Franse topexpert en auteur. Hij gebruikt de action research methodologie bij het coachen van leiders in het behalen van exceptionele prestaties. Hij doet dit door hun eigen organisatiecultuur te transformeren dankzij het gebruik van de Lean methodieken, principes en management attitude. Met zijn coaching techniek helpt hij senior executives om hun eigen organisatie te observeren, hun mensen te ontwikkelen in Kaizen en de juiste conclusies te trekken aangaande hun business als geheel. Michael heeft Lean transformaties gecoacht in verschillende gebieden als manufacturing, engineering, services en gezondheidszorg.

Michael Ballé

Michael Ballé

Michael is associate researcher bij Telecom ParisTech. Hij heeft zijn PhD behaald aan de Sorbonne in Social Sciences & Knowledge Sciences. De laatste twintig jaar ligt zijn focus op lean transformaties en hoe organisaties lean technieken gebruiken om een lean cultuur te ontwikkelen. Dit is een deel van zijn onderzoek naar knowledge-based performance & organizational learning. Hij heeft meerdere boeken geschreven over Lean en is een topexpert als het gaat om lean transformaties. Deze enthousiaste en kleurrijke spreker is bovendien oprichter van het Project Lean Entreprise en het Institut Lean France.

Sessie

Operational Excellence in de zorg

Kjeld heeft diverse projecten uitgevoerd op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid. Het speerpunt hierbij was de invoering van Lean thinking en Lean processen in de operatiekamers. Hij schreef diverse wetenschappelijke artikelen en boeken over Lean leiderschap vanuit zijn eigen ervaring als leidinggevende. Hij behandelt vanuit verschillende invalshoeken de rol als leidinggevende in Lean trajecten, en geeft praktische tips en te vermijden valkuilen.

Kjeld Aij

Kjeld Aij is een Business Administration Director bij het VU medisch centrum. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in de gezondheidszorg. Kjeld werkte als hoofd van anesthesiologie & operatieve zorg in het VU medisch centrum vanaf 2010 tot medio 2015. In april 2015 werd hij Director of Business Administration voor de Acute Care Division van VUmc (1.000 FTE). Kjeld heeft diverse projecten uitgevoerd op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid. Hij schreef diverse wetenschappelijke artikelen en boeken over Lean.

Sessie

Pauze

Sessie

Uitreiking certificaat

Na afloop van deze masterclass ontvangt u een deelnamecertificaat onder het genot van een drankje. Tot slot is er een fotomoment bij het kasteel.

Organisatie

Locatie

Nyenrode Business Universiteit
Straatweg 25
3621 BG Breukelen

Vragen?

Voor vragen neem contact op met Aletta Martens:

alettamartens@vakmedianet.nl
088 - 5840 721

Volg Logistiek

Nieuwsbrief Logistiek

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.